سفارش تبلیغ
صبا ویژن

خواص و مضرات اصلی و شگفت آور عسل

عسل میتواند در طول تولید، جمع آوری و پردازش توسط میکروبهای گیاهان، زنبورها و گردوغبار آلوده شود. خوشبختانه عسل ویژگی هایی دارد که از زنده ماندن و تولید مجدد این میکروبها جلوگیری میکند. بااینحال برخی باکتری هایی که اسپور تولید میکنند مانند آنهایی که بوتولیسم تولید میکنند، میتوانند زنده بمانند. به همین دلیل است که گاهی اوقات در نوزادانی که به آنها عسل داده میشود، بوتولیسم دیده میشود. برخی کارشناسان همچنین توصیه میکنند از عسلهای آنتی باکتریال (برای مثال Medihoney) استفاده شود تا عاری از عوامل میکروبی باشد. برخی کارشناسان پیشنهاد میکنند که این نوع عسل باید از کندوهای عاری از میکروبها جمع آوری شوند که عاری از میکروبها هستند و بوسیله ی آنتی بیوتیکها درمان نشده باشند؛ از طرفی باید از شهدگیاهانی باشد که درمعرض آفت کشها قرار نگرفته اند.


عسل برای سرفه، دیابت، کلسترول بالا، آسم و تب یونجه استفاده میشود. این همچنین برای درمان اسهال، زخم های دهان ناشی از درمان سرطان و زخم معده ناشی از عفونت باکتری هلیکوباکترپیلوری استفاده میشود. عسل همچنین بعنوان منبعی از کربوهیدرات در طول ورزشهای طاقت فرسا در افرادیکه سوء تغذیه دارند استفاده میشود. عسل همچنین برای تسکین جراحات ناشی از برداشتن لوزه ها مورد استفاده قرار میگیرد.

برخی افراد عسل را برای درمان جراحات، سوختگی ها، زخم پای دیابتی، قانقاریا و درمان آب مروارید یا قرمزی قرنیه در افرادیکه با ویروس هرپس آلوده شده اند، مستقیما برروی پوست قرار میدهند. همچنین عسل را برای درمان آفتاب سوختگی، جلوگیری از عفونتها و جلوگیری از گسترش سلولهای سرطانی پس از برداشتن تومور، روی پوست قرار میدهند. عسل برای درمان زخم های دهانی که در طول درمان سرطان ایجاد میشود و جلوگیری از عفونتهای لثه در دهان میگذارند و سپس قورت میدهند. عسل برای کاهش خارش پوست، درمان ضایعات پوستی ایجاد شده توسط یک ارگانیسم بنام لیشمانیا، هموروئید و عفونتهای هرپس برروی پوست قرار میدهند.

استفاده ی موضعی از عسل سابقه ی طولانی دارد. در حقیقت بعنوان یکی از قدیمی ترین مرهم های زخم شناخته میشود. عسل توسط پزشکان یونان باستان برای درمان آفتاب سوختگی و زخم های عفونی مورد استفاده قرار میگرفت. خواص شفادهنده ی عسل در کتابهای مقدس مانند تورات و قران نیز آمده است.

عسل بعنوان یک اسپری بینی درتب یونجه مورد استفاده قرار میگیرد.
عسل در ناحیه ی واژن برای بهبود باروری استفاده میشود.
در غذاها از عسل بعنوان شیرین کننده استفاده میشود.
عسل بعنوان خوشبوکننده و مرطوب کننده در صابونها و لوازم آرایشی استفاده میشود.
نحوه عملکرد عسل چیست؟


برخی ترکیبات شیمیایی موجود در عسل ممکن است موجب کشته شدن نوع خاصی از باکتری ها و قارچها شوند. وقتی روی پوست قرار میگیرد میتواند بعنوان مانعی برای رسیدن رطوبت به پوست استفاده شود. همچنین ممکن است عسل حاوی مواد مغذی وترکیبات شیمیایی دیگری باشد که به بهبود زخم ها سرعت ببخشد.

استفاده و اثربخشی
سوختگی ها: قرار دادن عسل بصورت مستقیم روی پوست بنظر میرسد که موجب بهبودی شود. بهترین روش درمان جای سوختگی ها را از اینجا بخوانید!

سرفه: مصرف مقدار کمی عسل در موقع خواب بنظر میرسد که موجب کاهش تعداد سرفه ها در کودکان 2 ساله و بالاتر شود. برخی محققان فکر میکنند که مزه ی شیرین عسل موجب ترشح بزاق میشود؛ که این موجب مرطوب شدن راههای هوایی و آرام شدن سرفه میشود.

دیابت: برخی شواهد نشان میدهد که مصرف روزانه عسل میتواند موجب کاهش قندخون، سطح کلسترول و وزن در افراد دیابتی شود. اگر دیابت دارید این مطلب را بخوانید!

زخم های دهان ناشی از اشعه درمانی (موکوزیت دهانی): نتایج مطالعات بالینی حاکی از آن است که عسل ریسک توسعه ی زخم های دهانی ناشی از اشعه درمانی را کاهش میدهد. دیگر تحقیقات نشان میدهد که مصرف 20 میلی لیتر عسل یا استفاده از گازعسل میتواند موجب کاهش شدت زخم های دهان، درد در هنگام بلع و کاهش وزن ناشی از اشعه درمانی برای سرطان سر و گردن شود.

 

برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید....